Årsberetning

Kære alle.

Først et lille tilbageblik.

1,6millionerklubben blev grundlagt i Sverige i 1998 af Alexandra Charles. I starten var der 1,6 millioner kvinder over 45 år i Sverige, deraf navnet. Strategien var at skabe et diskussionsforum sammen med læger, forskere, eksperter og berømte svenske kvinder. I februar 2009 blev der dannet en underafdeling for kvinder i alderen 18-45, og den fik navnet 2,6 millionerklubben. I dag har foreningen omkring 35.000 medlemmer fordelt over hele Sverige.
1,6 og 2,6 millionerklubben har til dags dato udstedt stipendier for 5 millioner SEK til forskning i kvinders sundhed.

Vi påbegyndte arbejdet i Danmark i 2014, og det første år gik med at samle 1,6 millionklubben i Danmark. Der var en del, som skulle på plads forinden – som at få styr på diverse former for skat, foreningsregler, valg af bestyrelse osv. Vi arbejder alle frivilligt, og foreningen startede uden en krone på lommen, hvilket betød, at vi helst skulle finde lokaler, foredragsholdere, musik, mad osv. uden omkostninger.
Vi startede med, at Sveriges ambassadør Inga Fogh støttede os ved, at vi fik lov til at spise frokost på den svenske ambassade med omkring 80 personer fra forskellige sociale klasser og erhverv. Vi ønskede at dele information om foreningen med så mange mennesker som muligt. Det var starten på foreningen, og vi fik hurtigt henvendelser fra de første, der var interesserede i at blive medlem af foreningen.

Medlemstallet er siden vokset, og vi har dermed haft mulighed for at afholde flere interessante og velbesøgte møder. Der er 17 professorer og læger i ekspertgruppen.

Vi har afholdt følgende seminarer, som fokuserer på kvinders sundhed, i løbet af 2015-2020:
• Skjoldbruskkirtlen v/journalist og forfatter Helle Sydendahl
• Kvindehjertet v/professor Eva Prescott
• HPV-vaccinen v/overlæge Jesper Mehlsen
• Alzheimers sygdom v/professor Gunhild Waldemar og v/direktør i Alzheimerforeningen Nils Peter Nissen
• Underlivscancer v/professor Susanne Krüger Kjær, v/overlæge Lian Ulrich og v/overlæge Lene Lundvall
• Inkontinens og prostatacancer v/overlæge Lene Paulsen og v/overlæge Helle Hvarness
• En aften om hormoner og overgangsalder v/overlæge Anette Tønnes Pedersen og v/vores egen gynækolog Christine Felding
• Osteoporoseseminar v/overlæge Trine Jensen
• Psykologisk og terapeutisk tilgang til stress v/psykolog Irene Oestrich
• Mikrobernes verden v/professor Oluf Borby Pedersen
• Stress v/hjerneforsker Saga Steinman Madsen

Vi har tildelt et stipendium på 15.000 kr. til læge Tine Henrichsen Schnack, der forsker i underlivscancer. Det skete samtidig med, at vi fejrede klubbens 5-års jubilæum på den svenske ambassade.

Der har også været andre interessante ikke-faglige arrangementer.
– Vi har været på kunstbesøg på Galleri Asbæk
– Vi har besøgt Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz for at se på diamanter.
– Vi har deltaget i Dansk-Svensk Kulturfond på den svenske ambassade i København med forfatter og professor Ebba Witt-Brattström og litteraturkritiker, forfatter Leonora Christina Skov
– Vi har deltaget i Dansk-Svensk Kulturfond på den svenske ambassade med tildeling af en pris på 50.000 kr. til filminstruktør Bille August.
– Vi er blevet inviteret til at besøge Bruun Rasmussens Kunstauktioner
– Vi har haft vinsmagning, musik af jazzmusiker Jørgen Steen og Team Singing fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
– Vi har været på Rungstedlund og en rundtur i Karen Blixens liv.
– Vi har været på en rundvisning på den franske ambassade med efterfølgende østers og champagne på Hotel d´Angleterre.
– Vi har været hos Bach Copenhagen og set på forskellige møbler og tøj af ypperste klasse.
– Vi har afholdt to arrangementer hos Berings House of Flowers og fået butikken til delvis at sponsorere en 1,6 buket.

Vi har igennem tiden modtaget økonomisk støtte fra farmaceutiske virksomheder.

På 1,6 millionklub-aftener er vores mål at fokusere på alt, som har at gøre med kvinders sundhed og trivsel. Vores mål er fortsat at lægge vægt på at skaffe flere medlemmer og være med til at udbrede viden om kvinders sundhed inden for forskellige områder. Vi sælger også en lille stiletsko til 50 kr., hvor hele indtægten ligeledes går til forskning i kvinders sundhed.

Årsberetning om foreningens virksomhed i det forløbne år
Vores 2020 blev desværre ikke helt, som vi havde håbet. Pandemien tog fat, og verdenen stod stille i mange måneder. Men før samfundet blev lukket helt ned, lykkedes det os at afholde tre fantastiske foredrag.

Vi havde forinden besluttet at afholde 4 arrangementer i 2020, der alle havde et fælles indhold, – nemlig mental sundhed. Det lykkedes at holde tre!
Stress v/hjerneforsker Saga Steinman Madsen, med fokus på hvordan hjernen fungerer under stress. Psykologisk og terapeutisk tilgang til Stress v/Psykolog Irene Oestrich, om vores tankemønstre og vaner.
Mikrobernes verden v/professor Oluf Borbye Pedersen om, hvor vigtig diversitet i tarmens mikrobiom er for både det mentale og fysiske sundhed.

Alle tre arrangementer blev afholdt i smukke lokaler, som tilhører Domus Medica, som er et fantastisk palæ, hvor vi fik god forplejning til vores foredrag.

Danmark er heldigvis ved at åbne op igen. Derfor satser vi på at afholde flere gode arrangementer i løbet af efteråret og i 2022.

Vi har indtil nu haft et kontingent på 250 DKK/år, som vi dog ikke har opkrævet i 2021 pga. det lave aktivitetsniveau.

På glædeligt gensyn

Anne Marie Münter    Christine Felding

Lemmi Tui                    Sofia Naqushbund