Onsdag den 25 april 2018 havde 1,6 millionklubben arrangeret en rundvisning på Den Franske Ambassade for en gruppe interesserede damer og herrer.

Vi blev vist rundt af en fantastisk vidende og charmerende guide, Birte Zeuthen, der gennemgik historien bag Det Thottske Palæ. Palæet hed oprindelig det Juelske palæ, efter Niels Juel, der lod det bygge i omkring 1680. Siden har det haft en række spændende ejere, inkl. en ”uægte” kongesøn og flere fra slægten Thott/Reedz-Thott. Alle har sat deres præg på palæet, der har været gennem en række ombygninger ved berømte arkitekter som Nicolas-Henri Jardin og Gotfred Tvede. Selvom palæet først blev købt af den franske stat i 1930 har de danske-franske bånd og relationer været en del af palæets historie siden begyndelsen. Ambassaden rummer som en af de få herhjemme også ambassadørens privatbolig, og der afholdes forskellige  arrangementer dagligt. Vi nød de smukke lokaler og deres udsmykning –  det var en stor oplevelse.

Efter rundvisningen drog vi i samlet flok til Hotel d´Angleterre, hvor vores vært Daniel tog imod os i de smukke lokaler og hvor vi fik serveret champagne, østers og andre små lækre sager. Snakken gik lifligt om eftermiddagens oplevelser og alle var meget tilfredse med arrangementet. Efterfølgende blev vi ledsaget over i D’Angleterres champagnebar Balthazar, hvor man havde mulighed for at fortsætte aftenen.