Myter om kost – Vi har desværre pga. Corona måtte udskyde dette foredrag. Ny dato bliver annonceret asap …


Ved Stephan Rössner
Professor Emeritus, dr. med., Karolinska Institutet, Stockholm

Myter om kost

Baggrund

Mere end halvdelen af den danske befolkning er overvægtig og hver 6. lider af fedme. Fedme er endt som en af vores alvorligeste folkesygdomme og udviklingen går kun i den forkerte retning.

Fedme er koblet til en række sundhedsrisici. Ikke kun de velkendte sygdomme som forhøjet blodtryk, diabetes, gigt og hjertekarsygdomme, men også sygdomme som cancer, infertilitet, impotens, astma, depression og søvnapnø.

Hvilken betydning har så stress for kropsvægten?

Hvilken livsstil skal vi efterstræbe for at holde vægten stabil, forblive sund, for at få det bedre og blive ved med at have det godt?

50% af årsagerne til fedme kan forklares ud fra genetik, 50% forklares ud fra miljø. Generne bliver vi nødt til at leve med, men en stor del af effekterne kan vi selv påvirke, også selv om et varigt vægttab kan være svært at holde.

Hvilke nye behandlingsmetoder kan vi forvente?

Stephan Rössner er en verdenskendt ekspert i kost og ernæring. Han er professor i sundhedsrelateret adfærdsvidenskab ved Overvægtsenheden, Karolinska Institutet i Stockholm og arbejder på Institut for Medicin på Karolinska Universitetshospitals Huddinge-campus.

https://www.youtube.com/watch?v=ToEkoiP9QHI&feature=youtu.be